Een hondenhok is een klein huisje waarin je hond kan slapen en verblijven. Hondenhokken zijn er in alle soorten en maten, dus je moet er eentje uitzoeken die past bij de grootte van je hond. Als je hond graag buiten is, kun je ervoor kiezen om een hondenhok in de tuin te plaatsen. Zo heeft je hond altijd toegang tot zijn eigen plekje en hoeft hij niet steeds naar binnen en naar buiten te gaan. Hondenhokken zijn er ook met een veranda, zodat je hond lekker in de zon kan liggen of in de schaduw kan zitten. Kies voor een hondenhok van goede kwaliteit, want je wilt natuurlijk wel dat je hondenhok lang meegaat.

Bij de aanschaf van een hondenhok moet je rekening houden met de afmetingen.  Zorg ervoor dat het hondenhok niet te klein is, want dan kan je hond zich er misschien niet prettig voelen. Ook een te groot hondenhok is niet fijn, want op deze manier is het voor de hond lastig om warmte te behouden. Een goede maat voor een hondenhok is te meten met de schofthoogte van de hond en dan zeker 5 centimeter extra.

Bij de aanschaf moet je ook nadenken over de plaatsing van een hondenhok. Het is belangrijk dat deze niet direct op de grond geplaatst wordt omdat dit voor de hond heel koud kan zijn. Daarom is het verstandig om het hondenhok een paar centimeter op te tillen met poten of steunen. Ook moet een hondenhok ook niet volledig in de zon komen te staan, want dan is het voor de hond heel erg warm. Een plekje in de schaduw is dus perfect. Als je tuin groot genoeg is kun je ook een hondenhok in verschillende delen van de tuin plaatsen.

Online bij Doika kun je kijken voor een mooi hondenhok!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *