Flere og flere vælger havemøbler af teaktræ. Ikke kun fordi de ser pæne ud, men også fordi de er meget robuste og bestemt kan tåle tæsk. Korrekt vedligeholdelse er nødvendig for at holde dine havemøbler af teaktræ i god stand så længe som muligt. Du behøver ikke at rense dine møbler hver uge. Regelmæssig vedligeholdelse af dine havemøbler er tilstrækkeligt. Vil du vide præcis, hvad du skal gøre, og hvilke produkter der er bedst at bruge?

God vedligeholdelse og eller i opbevaring
Den nemmeste måde at beskytte dine teak-havemøbler mod hårdt vejr er at opbevare dem til vinteren. Stil dem for eksempel i et skur, under en carport eller under taget af en have. Dette forhindrer regn og sne i at trænge ind, og møblerne bliver ikke så hurtigt slidte. Intet tag og dit skur eller garage fyldt? Så kan du også stille dine møbler udenfor. I dette tilfælde vil lidt vedligeholdelse holde dem på fuld kraft. Uanset hvad du vælger, så sørg for, at der er nok frisk luft til at komme til dine møbler. Dette forhindrer grimme pletter på træet.

Vedligeholdelsestips
Du kan bruge forskellige produkter til at vedligeholde dine teak havemøbler. For eksempel kan du rengøre møbler med et biologisk nedbrydeligt produkt som grønsæbe, som selvfølgelig også kan kombineres med vand. Brug dog aldrig en højtryksrenser til at rengøre havemøbler i træ. Sådanne vandstråler er for kraftige til uopretteligt at beskadige træet. Det er vigtigt at fodre træet igen efter rengøring. Både teakolie og teakforsegler er gode valg. Påfør et eller to lag teakolie eller teakforsegler på hele møblet og lad det trække ind og tørre. Herefter er dine havemøbler godt beskyttet til at modstå selv de hårdeste vintre.

Køb nye havemøbler
Skal dine havemøbler alligevel udskiftes, kan du udover opbevaring eller vedligeholdelse også sælge de gamle og bortskaffe dem og købe et sæt nye. Du kan gå til en (lokal) havemøbellandmand eller browse online. Du kan se andre køberes erfaringer online på Tuinmeubelen.nl. En god måde at se, hvordan du kan lide møblerne. Vi kan også forestille os, at det er rart at have siddet i møblerne et stykke tid. Det er spændende kun at sidde i sofaen første gang derhjemme ved levering. Der findes løsninger såsom kees smit anmeldelser, hvor man først ser på, hvilke der er populære, og derefter kan man træffe et valg. Filtrer dine ønsker efter pris, dimensioner og siddeoplevelse. Ideelt!

Misfarvning er der altid
Sætter du havemøbler af teaktræ udenfor året rundt? Efter et stykke tid fik de et flot gråt udseende. Dette er helt normalt og påvirker ikke kvaliteten af ​​dine møbler. Vil du hellere se teaktræ i sin originale farve? Det er så klogt med jævne mellemrum at udskifte laget af teakolie eller teak-fugemasse. Det er bedst at gøre det hver 6. til 8. uge. I mange tilfælde er det også muligt at restaurere allerede grå havemøbler af teaktræ til deres oprindelige farve med en speciel teakrens. Det er også godt at indse, at teak er et naturmateriale og derfor altid vil spille en rolle i skiftende temperaturer og klimaer. Dette gør det muligt at udvide og trække sig sammen igen. Det er helt normalt, og du skal ikke gøre noget ekstra for det, når du vedligeholder dine havemøbler af teaktræ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *