Når du planter buksetræerne, skal du sørge for at bruge en beholder med drænhuller i bunden. Vælg en beholder med plads nok til to eller tre års vækst. Plantepotten skal også være mindst seks til tolv centimeter bredere end rodklumpen.

Farve er også vigtig; Vælg en beholder, der matcher løvfarven. Farverne på andre planter i området skal komplementere buksboms beholder. Sørg også for at vande planten regelmæssigt for at forhindre overdreven visnen.

 

Et ordentligt snit er afgørende

 

Beskæring er en af ​​de nemmeste måder at få din buksbom til at se bedst ud. Bokstræer tåler alle former for beskæring. Generelt vil de kun blive tætte, hvis de trimmes mere end en gang om året.

Buksbom topiary bør trimmes et par gange om året afhængigt af kompleksiteten af ​​formen. Beskæringssæsonen er fra april til september, selvom du kan beskære dem tilbage til deres grundstruktur allerede i marts.

 

Hvornår er det bedste tidspunkt at plante dem?

 

Det bedste tidspunkt at transplantere en buksbom er om efteråret, efter at sommervarmen er gået over, og hyppigere regn er kommet. Nogle gartnere kan have succes med at transplantere i milde vintre.

 

Den bedste timing giver mulighed for maksimal rodudvikling og forbereder planten bedre til tørre somre. Når du transplanterer, skal du sørge for, at rodklumpen har samme højde som plantens baldakin. Hvis ikke, er den for stor.

 

Undgå overvanding. For meget vand forårsager rodsygdomme. Det fremmer også stress og gør det sårbart over for skadedyr. Vand dine planter forsigtigt efter behov og kun når det er nødvendigt. I det første år skal du vande din buksbom regelmæssigt. Besøg vores hjemmeside for mere information.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *